X
تبلیغات
بهارسایت
بهارسایت

جهت مشاهده تصاویر به این لینک مراجعه کنید : تزیینات شب یلدا




نوشته شده در تاريخ چهارشنبه 1390/09/23 توسط بهار



جهت مشاهده دستور روی لینک کلیک کنید : تزیین هندوانه به شکل کلبه




نوشته شده در تاريخ جمعه 1390/09/18 توسط بهار



مطالب و عکسها به www.baharsite.com منتقل شده است .

اول می خواستم تشکر کنم که اینهمه منو مورد لطف خود قرار دادین . رکورد بازدید کننده ها دیروز برای چندمین بار شکست . خیلی خوشحالم که این وبلاگ تونسته مورد توجه شما قرار بگیره .

مطلب دوم در مورد تزیینات شب یلدا هست اگه پست قبلی رو خونده باشید آقای برادر قراره برای نامزدشون هدیه ببرن و از یه ماه قبل به من سپرده که اینکارو براش انجام بدم . پس این تصاویری که می بینید برای این قضیه هستش (البته تنبلی کردم و همه رو توی این دو سه روزه آماده کردم با اینکه یه ماه وقت داشتم ).

مطلب سوم اینکه چون پریشب بخاطر تزیین هندوانه نتونستم بخوابم ( چون این آرتین کوچولوی من نمی ذاره کاری انجام بدم مجبورشدم از ساعت ۱۲ شب تازه کارامو شروع کنم ) بخاطر همین امروز خیلی خسته بودم و اونطوری که بخوام نتونستم عکس بگیرم اگه کیفیتشون خوب نیست به بزرگی خودتون ببخشید .

مطلب چهارم : اگه دوستان از کاراشون عکس بگیرن و بفرستن در آخر پست ها قرار داده می شه . پس منتظر عکس هاتون هستم .

و مطلب آخر اینکه دوست داشتم ایده های بیشتری براتون قرار بدم که متاسفانه نتونستم همه رو اجرا کنم انشالله سال بعد .( تازه از امروز باید برای کریسمس فکر کنم )

خوب بالاخره شب یلدا اومد. امیدوارم شب خوبی رو داشته باشید.  توی این چند روزه یه سری غذا و دسر و ... مخصوص شب یلدا داشتیم که می تونید به پست هاشون مراجعه کنید :

جدیدترین روش تزیین هندوانه

کاسه های شکلاتی

شیرینی هندوانه (قسمت اول)

شیرینی هندوانه (قسمت دوم)

آیس پک هندوانه

انار پلو

اناردون

ژله چوبی هندوانه ای

و در نهایت عکس شب یلدای ما :

 

 

 




نوشته شده در تاريخ سه شنبه 1389/09/30 توسط بهار



 

 مطالب و عکسها به www.baharsite.com منتقل شده است .

 چند روزي بود داشتم فكر مي كردم كه هندونه شب يلدا رو چه جوري تزيين كنم خيلي فكرمو مشغول كرده بود . از طرف ديگه برادر عزيزمان هم كه چند وقتيه نامزد كرده يه ماه پيش فرمودن به فكر وسايل شب يلدا براي نامزدشون باشم. به خاطر همين ذهنم بدجور درگير تزيين هندوانه شب يلدا بود . اين كنده كاري هاي ( نمي دونم كنده كاري كلمه درستيه يا اصطلاح ديگه اي داره ؟) مختلفي كه روي هندونه انجام مي دن واقعا" قشنگن ولی کمی تکراری شده و من طبق معمول دنبال ايده جديدي بودم . بالاخره امروز بعد از ظهر كشف كردم و دست بكار شدم ساعت ۱۲ شب شروع كردم بالاخره ساعت ۴ صبح تمام شد( البته توجه داشته باشيد كه من بايد عكس هم می گرفتم .برای گرفتن عکس هم لازم بود كارمو متوقف كنم دستامو بشورم و عكس بگيرم كه خودش كلي زمان مي برد ) .

قبل از اینکه آموزش تزیین هندوانه رو شروع کنیم ، بد نيست چند تا نكته رو خدمتتون بگم : اول اينكه سعي كنيد شكل راحتي انتخاب كنيد و شكل تون خيلي ريزكاري نداشته باشه .

این تزیینی که من انجام دادم خیلی راحته و لزومي نداره حتما" رنگ ويلتون داشته باشيد مي تونيد طرحي انتخاب كنيد كه از رنگ زرد و قرمز تشكيل شده باشه و از زعفرون و آب لبو استفاده كنيد .

پس تا شب يلدا خيلي وقت دارين كه طرح هاتون رو اجرا كنيد . منتظر عكسهای هاي شما هستم.

مواد لازم :

هندوانه

كرم رويال آيسينگ ( روش تهيه اين كرم خيلي راحته و مي تونيد در اين قسمت ببينيد )

رنگ ويلتون

كاغذ كاربن

خلال دندان

* ابتدا طرحتون رو انتخاب كنيد اگه رنگي بود كه خيلي عاليه و در غير اينصورت يا با مداد مشخص كنيد كه كدوم ناحيه هارو مي خوايد از كدام رنگ استفاده كنيد يا اينكه رنگش كنيد ( من دو ثانيه اي با فوتوشاپ رنگش كردم ).بعد با سايزي كه مي خوايد روي هندونه بيفته چاپش كنيد .

 

* بعد كاربن رو روي هندوانه قرار بدين و درنهايت طرحتون رو روش بذارين و با چسب به هندوانه بچسبونيد .

* برای اینکه طرحمون به هندونه منتقل بشه با خودکار از روی خطوط مشکی ترسیم کنید سعی کنید چندین مرتبه از روی خطوط بکشین چون خیلی کمرنگ منتقل می شه . 

 

* بهتره طرح هم کنار دستتون باشه تا در صورتیکه خطوط ناواضح بود به طرحتون مراجعه کنید .

* برای تهیه کرم رویال آیسینگ و رنگ کردن اون ( درست کردنش خیلی راحته ) ، به این قسمت مراجعه کنید .   

* نایلون رنگ مشکی رو خیلی کوچولو برش بدین ( برای اینکه شکلتون قشنگ تر در بیاد سعی کنید سر نایلون رو کوچیک برش بدین ) بعد روی خطوطی که به هندونه منتقل شده  ، با این رنگ ترسیم کنید ( از بس خوابم می آد نمی دونم  چه جملاتی استفاده کنم ) .  

* بعد از اینکه کل کارهای رنگ مشکی تموم شد ، اجازه بدین تا خطوط کشیده شده کاملا" خشک بشه البته همونطوری که می دونید این کرم خیلی سریع خشک می شه. برای رنگ کردن شکلمون ، یه رنگ دیگه رو بردارید و دوباره سر نایلون رو برش بدین بعد داخل خطوط مشکی بریزین لازم نیست خیلی دقیق کار کنید چون بعد با یه  خلال دندون رنگ مورد نظر رو به گوشه های کار هدایت  می دین ( لطفا" شکل های پایین رو ببینید فکر کنم واضحتر از توضیحات من باشه).

* به همین طریق کل سطوح رو رنگ کنید .

* وقتی کار نقاشی تموم شد کلی ذوق کردم  ، مطمئنم شما هم از انجام اینکار لذت خواهید برد .

 

* اگه وقت کنم و عصر توی خونه از شدت خواب بیهوش نشم از تزئین های آجیل و میوه و شکلات هم عکس می گیرم . شب یلداتون مبارک . امیدوارم بهتون خوش بگذره .   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

عکس های شما هنرمندان :




نوشته شده در تاريخ دوشنبه 1389/09/29 توسط بهار



 

 

 مطالب و عکسها به www.baharsite.com منتقل شده است .

می دونین اگه انارهای دون شده رو داخل این کاسه های شکلاتی سرو کنین چقدر برای همسرتون یا بچه ها یا مهموناتون جالبه . تصور اینکه بعد از خوردن انارها می تونن کاسه انارها رو هم بخورن واقعا" لذت بخشه . پس تا دیر نشده پاشید و از این کاسه ها درست کنید تا شب یلدا عزیزان تون رو شگفت زده کنید .

مواد لازم :

شکلات سفید

بادکنک

ترافل های رنگی

 

* شکلات رو به روشی که در پست شکلات های نقاشی شده توضیح دادم آب کنید .

* بادکنکها رو خوب بشورید و خشک کنید. و در نهایت به اندازه ای که می خواید کاسه هاتون همون سایز باشه فوت کنید . توجه کنید بادکنکی که می خرید جنسش خوب باشه و ضخیم (بعضی بادکنک ها فوت نکرده پاره می شن لطفا" از اونا نخرید ) .

* بادکنک ها رو داخل شکلات فرو ببرین بعد روی یه دونه نایلون فریزر قرار بدین که بعدا" به ظرفتون نچسبه.

نکته ۱ : سعی کنید چند دفعه بادکنک رو داخل شکلات قرار بدین به این ترتیب که اول بادکنک رو داخل شکلات قراربدین بعداز درون شکلات در بیارید اندازه دو سه دقیقه صبر کنید بعد دوباره بادکنک رو درون شکلات قرار بدین این عمل رو چند بار تکرار کنید که یه لایه ضخیمی از شکلات دور بادکنک ببنده .

نکته ۲: شکلات داغ نباشه چون بادکنک می ترکه . 

 

* عکس ترافل رنگی رو در زیر می بینید بعد از اینکه  بادکنک کاملا" شکلاتی شد از این ترافل ها روش بپاشید و در نهايت نيم ساعت داخل يخچال بذارين تا شكلاتش سفت بشه .

* همونطوری که در شکل پایین می بینید بادکنک آبی ضخامت شکلاتش خوب هست ولی بادکنک قرمز ضخامتش خیلی کمه و احتمال شکستنش خیلی زیاده.

* بادکنک هارو با یه سنجاق بترکونید . لطفا" سعی نکنید نخشون رو باز کنید و از این بادکنک ها بعدا" استفاده کنید حتما" و حتما" با سنجاق بترکونید ( باز هم میل خودتونه از ما گفتن ). وقتی بادکنک ها با سنجاق می ترکن خیلی سریع جمع می شن درنتیجه این سرعت بالا باعث می شه سریع از شکلات جدا بشه و  کاسه شکلاتی مون نمی شکنه.

* می تونید با قیچی آشپزخونه خیلی آروم دیوارهای ناهمگون کاسه ها رو ببرید تا شکلشون قشنگ تر بشه.

* و این هم کاسه های شکلاتی جهت سرو انار . نوش جان . شب یلدا بهتون خوش بگذره.

  

رسیپی از سایت www.kingarthurflour.com

 

اگه زمان با من یار بود باز هم سعی خواهم کردم در خصوص این شب پست بذارم .

 




نوشته شده در تاريخ یکشنبه 1389/09/28 توسط بهار



 

 

 مطالب و عکسها به www.baharsite.com منتقل شده است .

در قسمت اول طریقه درست کردن خمیر شیرینی مون رو دیدید و الان بقیه مراحل :

* خمير رو به سه قسمت تقسيم كنيد : خمير من تقريبا" 600 گرم شد و من به سه بخش با وزنهاي 300 و 150 و 150 گرم تقسيم كردم.

 

* به خمير بزرگتر رنگ قرمز اضافه كنيد  (با خلال دندون رنگ اضافه كنيد بعد خمير رو ورز بدين اگه كم رنگ بود باز اضافه كنيد) .

* به يكي از خمير كوچكتر ها هم رنگ سبز اضافه كنيد و ورز بدين.

 * همه خمير ها رو در نايلون فريزر قرار داده و بمدت 15 دقيقه در يخچال بذاريد .

 

* روي ميز كارتون يه كاغذ روغني بچسبونيد بعد خمير قرمز رو مثل شكل لوله كنيد.

 * يه دونه نايلون فريزر رو از وسط ببرين و روي ميز كار قرار بدين.بعد خمير رو روي اون غلت بدين و بپيچين دور خمير و درنهایت بذارين داخل يخچال.

 

 * خمير سفيد رو از يخچال در بياريد با دست كمي ورز بدين .( يه نايلون فريزر رو از وسط برش بدين و روي ميز كار باز كنيد) بعد خمير رو با وردنه بصورت مستطيل باز كنيد. ابعاد مسطيل بايد طوري باشه كه خمير قرمز داخل اون پوشونده بشه (براي من اين ابعاد تقريبا" 14*25 بود) .

* خمير قرمز رو با نايلون روي خمير سفيد قرار بدين بعد آروم روي خمير سفيد غلت بدين و نايلون رو به آرومي برداريد (خمير قرمز در وسط قرار بگيرد).

 

 

 * خمير سفيد رو با كمك نايلونش رو خمير قرمز بپيچيد به اين ترتيب كه اول يه سمت خمير رو به همراه نايلون روي خمير قرمز قرار بدين بعد نايلون رو از خمير سفيد جدا كنيد بعد سمت ديگه رو روي خمير قرمز بپيچيد و با دست كمي محل رسيدن دو طرف خمير سفيد به همديگه رو هموار كنيد (فكر كنم عكس ها گوياتر از توضيحات من باشه) .

 

 

 * مجددا" اين مراحل رو براي خمير سبز هم انجام بدين (عرض مستطيل رو يه كوچولو بزرگتر از قبل بگيريد) .بعد از اتمام اين مرحله خمير رو بمدت 1 ساعت داخل يخچال بذاريد (اگه عجله دارين بذاريد داخل فريزر) .

 

 

 

* خمير رو از يخچال در بياريد و نايلونش رو باز كنيد و روي ميز كار غلتش بدين تا از نايلون جدا بشه.

* با يه چاقوي تيز خمير رو با عرض نيم سانت برش بدين .

* خمیر برش داده شده رو مثل شکل زیر مجددا" برش بدین. (اين شيريني خيلي راحت فرم مي گيره پس اگه خميرتون با برش تغيير فرم داد مي تونيد دوباره با دست بهش فرم بدين).

* براي هسته هاي هندونه از دونه هاي ني شير استفاده كنيد .

* سطح سيني فر رو چرب كنيد .

* شيريني ها رو به سيني منتقل كنيد .

* اگه از مكروفر استفاده مي كنيد : ابتدا پيش گرمايش ۲۲۰درجه سانتیگراد بعد دوباره دستور ۲۲۰درجه سانتیگراد convection  و زمان 15 دقيقه ( اميدوارم توضيحاتم واضح باشه ) . روی سه پایه کوتاه قرار دهید .*

* اگه از فر استفاده مي كنيد : فر رو از قبل گرم كنيد بعد۱۸۰ درجه سانتیگراد بمدت 15 دقيقه

یه طرح جالب: مي تونید اين شيريني ها رو بمناسبت شب يلدا كادو بدين . چوبهاي ميوه رو (چوبهای بلندی که میوه های پوست کنده رو داخلش فرو می برن) برداريد از وسط بشكونيد و روي شيريني ها قرار بدين بعد شكلات سفيد رو آب كنيد با رنگ قرمز مخلوط كرده و روي چوبها بريزيد و در نهایت داخل نایلونهای مشکل گشا که نایلونهای کوچیکی هستن قرار بدین ( البته من اینکارو کردم و عکساشو گرفتم ولی چون تعداد عکس ها خیلی زیاد بود دیگه نتونستم اونا رو هم ضمیمه کنم).

* این مطلب بعدا" اضافه شده است . 

 در قسمت بعد خواهید دید :

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

عکس های شما هنرمندان :




نوشته شده در تاريخ شنبه 1389/09/27 توسط بهار



مطالب و عکسها به www.baharsite.com منتقل شده است .

تا حالا شيريني درست كردي ؟ ديدي وقتي نتيجه كار خوب از آب در مي آد كلي ذوق مي كني ، همش دلت مي خواد نگاشون كني و دلت نمي آد حتي يه دونه از اون شيريني ها رو بخوري ؟ شايد بخاطر اينه كه از نگاه كردنش  بيشتر لذت مي بري تا خوردنش ؟  شايد هم بخاطر اينه كه وقتي اينهمه زحمت مي كشي و در يه ثانيه اون شيريني نيست و نابود مي شه دلت مي گيره ؟ ...

و امان از روزي كه اون نتيجه اي كه مي خواستي رو نگيري ، انگار دنيا رو سرت خراب مي شه . دلت نمي خواد حتي نگاه اون مواد بكني و در نهايت حتي اگه مزش هم خوب باشه همه رو روانه سطل آشغال مي كني و آقاي همسر همين جوري هاج و واج نگات مي كنه ؟؟؟

اينو گفتم كه بدونيد هميشه اون نتيجه اي كه مي خوايد ممكنه نگيريد ولي دوباره و دوباره سعي كنيد. توي شيريني پزي چيزي كه از همه مهمتره صبر و حوصله و البته علاقه هست. پس اگه حوصله اينكارو داريد بيايد با هم شروع كنيم :

مواد لازم :

تخم مرغ 1 عدد

كره 150 گرم

پودر قند 100 گرم ( اگه دوست داشتین شیرین تر بشه می تونید تا ۱۵۰ گرم پودر قند اضافه کنید )

آرد 300 گرم (بهتره  آرد سفید سه صفر استفاده کنید)

بكينگ پودر نصف قاشق چايخوري

وانيل شكري نصف قاشق چاي خوري

رنگ قرمز – سبز ( من رنگ ژله اي مارك ويلتون استفاده كردم چون فكر مي كنم اگه قراره رنگ استفاده كنم بهتره مارك معتبري باشه)

ني شير كاكائويي 1 عدد

كاغذ روغني

وردنه

 * كره رو با همزن خوب هم مي زنيم . توجه كنيد مدت هم زدن خيلي زياد نيست (نمي خوايم  كيك درست كنيم) .

 

* پودر قند رو بهش اضافه كرده و مجددا" هم مي زنيم.

 

 * بعد تخم مرغ رو اضافه كرده و در نهايت وانيل رو مي ريزيم وهم مي زنيم .

 

 * آرد و بكينگ پودر رو با هم مخلوط كرده و كم كم به مواد قبلي اضافه مي كنيم . وقتي مواد سفت شدن دستگاه همزن رو مي ذاريم كنار و با دست مخلوط مي كنيم تا زماني كه خمير به دستمون نچسبه.اگه نياز بود باز آرد اضافه كنيد.

 * خميرمون آماده هست و مي تونيد قالب بزنيد و بذاريد داخل فر تا بپزه ولي هدف ما شيريني هندوانه هست پس لطفا" با ما همراه باشيد.

 بخاطر تعداد عكس ها مجبورم توي دو پست قرار بدم. پس لطفا" قسمت دوم شیرینی هندوانه رو هم ببينيد.

نکته : من در بعضی پست ها برای تهیه خمیر شیرینی این قسمت رو لینک دادم .برای آماده کردن خمیر شیرینی برای این پست ها فقط موادی که به رنگ آبی هستن رو تهیه کنید.

* این مطلب بعدا" اضافه شده است.




نوشته شده در تاريخ جمعه 1389/09/26 توسط بهار



 

 

مطالب و عکسها به www.baharsite.com منتقل شده است .

تا حالا اینا رو برای شب یلدا تهیه کردیم : انار پلو -  اناردون  - ژله چوبی هندوانه ای 

و امروز می خوام آیس پک هندوانه رو براتون آموزش بدم . خیلی دوست دارم عکس های شب یلداتون رو ببینم.

مواد لازم :

هندوانه

ژله آماده لیمو یک بسته

آبجوش یک و نیم لیوان

بستنی وانیلی نصف لیوان

ژله آماده آلوورا یک بسته

آبجوش یک و نیم لیوان

بستنی وانیلی نصف لیوان

چیپس شکلاتی

 

 

قبل از اینکه در مورد آیس پک حرفی بزنم می خواستم روش انتخاب یه هندوانه خوب رو برات بگم :

برای اینکار لازمه که کمی با موسیقی و ابزارهای اون آشنا باشین. به این ترتیب که یکی دو ضربه کوچیک به هندونه می زنین اگه صدای دهل مانند داد یعنی هندوانه رسیده هست ولی اگه صدا داخل هندوانه نپیچید و درواقع صدای دهل رو نداد اصلا" گول فروشنده رو نخورید و برید سراغ یه هندوانه دیگه.حالا اگه اینکارو کردین یعنی صدای دهل رو شنیدید و باز هم هندوانه خوب از آب در نیومد یاد ضرب المثل معروف بیفتید که می گه " ازدواج مثل هندوانه نبریده هست " یعنی معلوم نیست چی از آب دربیاد.

امروز که می خواستم هندونه بخرم همین روش رو دوباره امتحان کردم و صدای دهل رو شنیدم و اصرار به آقای فروشنده که همین هندونه رو می خوام و آقای فروشنده با زدن اولین ضربه حرف منو تائید کرد و این هم از هندونه ای که امروز خریدم ظاهرا" انتخاب خوبی داشتم:

 

 و اما آیس پک هندوانه:

 * ژله لیمو رو با یک ونیم لیوان آبجوش مخلوط می کنیم بعد نصف لیوان بستنی می ریزیم و کاملا" هم می زنیم که اثری از بستنی نمونه(بستنی رو زودتر از فریزر در بیارید و بریزید داخل لیوان تا کمی آب بشه) بعد ژله بستنی رو بذارین داخل یخچال تا ببنده.

 * بعد از اینکه ژله کاملا" بست اونو با چنگال خرد کنید و داخل لیوان مورد نظر بریزید.

 

 * برای ژله آلوورا هم همین مراحل رو طی کنید.

* هسته های هندونه رو جدا کنید بعد هندونه تون رو بریزین توی غذاساز یا مخلوط کن . اگه دوست داشتین می تونید کمی شکر هم اضافه کنید.بعد هندونه رو کمی داخل فریزر قرار بدین تا تگری بشه.

 * و در نهایت روی ژله های خرد شده بریزید.

 * چیپس های شکلاتی رو در قسمت قرمز رنگ "هندوانه مخلوط شده "  بریزید.

 

در قسمت بعد خواهید دید:




نوشته شده در تاريخ چهارشنبه 1389/09/24 توسط بهار



 

مطالب و عکسها به www.baharsite.com منتقل شده است .

تا حالا انار پلو خوردین؟ مثل شمالیها انار دون شده رو کنار مرغ هم نریختین ؟ اشکال نداره هنوز هم دیر نشده الان فصل انار هست و تا می تونید ازش استفاده کنید .شمالیها از انار دون شده توی غذاهاشون خیلی استفاده می کنن خیلی هم خوشمزه می شه ،شما هم امتحان کنید ضرری نداره.( یادتون نره  شب یلدا نزدیکه ،می تونید انار پلو درست کنید).

مواد لازم:

انار دون شده یک و نیم لیوان

برنج ۳ پیمانه

کشمش نصف لیوان

ادویه پلویی به مقدار لازم

نمک

روغن بمقدار لازم

دیدین جدیدا" انارها هم، بی بخار شدن انگار نه انگار  که انار هستن ولی ایندفعه بعد از مدتها شانس با من یار بود و انارهای خوشرنگی گیرم اومد (قشنگی این انار پلو به یاقوتهای قرمزی هست که داخلش می درخشن ).

 * من می خواستم انار پلوی قالبی درست کنم بخاطر همین باید یه قالب ابتکاری درست می کردم.برای اینکار اول داخل یه ظرف بلور گرد رو کاملا" با سلفون پوشوندم.

 * بعد یه لیوان استوانه ای براشته و ایندفعه سلفون رو به بیرون اون پیچیدم.

 * لیوان رو داخل ظرف گذاشتم. توجه داشته باشید که سر لیوان به سمت بالا باشه .

 * حالا مراحل درست کردن پلو رو خدمتتون می گم:برنجتون رو بشورید و داخلش آب و نمک بریزید و بذارید چند ساعت خیس بخوره.بعد آبکش کنید.

* اگه می خواید داخل قابلمه دم بکشه پس لازم نیست مراحل بالارو انجام بدین ،داخل قابلمه یه لایه برنج بعد یه لایه انار و یه لایه کشمش و ادویه می ریزین و همین جوری ادامه می دین . بعد می ذارین روی گاز تا دم بکشه. و در نهایت روش روغن بدین.

* اگه می خواید مثل من قالبی دربیارید برنج آبکش شده رو خیلی آروم با انار و کشمش و ادویه پلویی مخلوط کنید بعد...

 * ...بعد داخل قالب بریزید و روش کمی روغن بریزین.

* قالب برنج رو بدون سه پایه داخل مکروفر بذارید و روش یه بشقاب آرکوپال بذارین بعد ۱۵ دقیقه قدرت ۴۰٪ بدین.بعد از اینکه برنج دم کشید داخل ظرفمون برمی گردونیم و سلفون رو ازش جدا کرده و لیوان رو از وسط اون در می آریم ،به همین راحتی.

 

 


نوشته شده در تاريخ یکشنبه 1389/09/21 توسط بهار



 

مطالب و عکسها به www.baharsite.com منتقل شده است .

غذاهای شمالی هارو دیدین چقدر خوشمزه ست ،آدم از خوردنش سیر نمی شه . یکی از زن داداش های من شمالیه ، یه غذای خوشمزه ازش یاد گرفتم که دلم نیومد براتون ننویسم . معمولا" با زرشک پلو و مرغ خورده می شه .خیلی هم ساده هست ،تازه بدرد این روزها هم می خوره ( اگه یادتون باشه قرار گذاشته بودیم تا شب یلدا غذاهایی درست کنیم که با این شب مناسبت داشته باشه) .

مواد لازم :

انار دون شده یک و نیم لیوان

آلوچه ریز و ترجیحا" ترش نصف لیوان

پیاز کوچک ۱ عدد

رب ۱ قاشق غذا خوری سر صاف

نمک و فلفل به مقدار لازم

روغن ۲ قاشق غذاخوری

اين آلوچه ها درعين ريز بودن خيلي ترش و خوشمزه هم هستن.

 

* اول آلوچه ها رو می شوریم و مي ريزيم توي يه قابلمه ، بعد انار دون شده و رب و پیاز رنده شده و نمک و فلفل رو بهش اضافه مي كنيم .

* اندازه ۳ ليوان آب بريزيد و بذاريد بپزه . اگه لازم بود باز هم بعدا" آب اضافه كنيد.

* تقريبا" ۴۵ دقيقه طول مي كشه تا بپزه.در نهايت يه مقدار خيلي كم تهش آب بمونه، كافيه.به همين راحتي.

* نکته : اگه اناردونی که درست کردید خیلی ترش بود می تونید کمی شکر اضافه کنید.

 

 

اين انار کوچولوها رو می بینید . اونارو خواهر همسر گرامی مون از باغشون چیدن و بهم دادن . چون می دونن من از این جور چیزها خوشم می آد. هر كدوم هم به اندازه ۴ الي ۵ سانتيمتر بيشتر نيستن.

خوب، می دونید من چه استفاده ای ازش کردم؟ اول انارها رو گذاشتم تا خشک بشن بعد یه اسپری قرمز و زرد خریدم .بعد از خشک شدن انارها با اسپری قرمز رنگشون کردم بعد یه کوچولو از اسپری زرد روش پاشیدم فقط به اندازه یه فیس . رنگ زرد یه حالت طبیعی تری بهش داد( حیف قبل از رنگ شدن ازش عکس نگرفتم تا شما مقایسه کنید ببینید چقدر بعد از رنگ شدن خوشگل تر شدن).شما هم می تونید یه همچین کاری بکنید و بعد داخل یه ظرف خوشگل بچینید تا هم تابستون و هم زمستون انارهای خوشگل داشته باشید ( یا حتی می تونید از یه طناب کنفی آویزون کنید).

این انارهای رنگ شده رو بعدا" باز هم توی عکس ها خواهید دید.

 




نوشته شده در تاريخ شنبه 1389/09/20 توسط بهار



 

 مطالب و عکسها به www.baharsite.com منتقل شده است .

توي پست قبلي در مورد شب يلدا باهاتون صحبت كردم و گفتم كه از امروز تا شب يلدا قراره آشپزي هامون مختص "شب يلدا" باشه تا شما عزيزان بتونيد اون شب سفره تون رو رنگين تر كنيد. اولين دستوري كه براتون در نظر گرفتم ژله چوبي هندوانه اي هست . اين ژله چوبي ها هم براي شب يلدا گزينه خوبيه هم براي تولد بچه ها . مزه اش هم عاليه ، امتحان كنيد مشتري مي شيد.

مواد لازم :

ژله آلبالو 1 بسته  ( اصولا" بايد ژله هندوانه اي انتخاب مي كردم ولي بنظرم ژله هندوانه صورتي خيلي كمرنگی بهمون می ده بخاطر همين ژله آلبالو رو انتخاب كردم چون قرمز خوشرنگي بهمون مي ده.)

آبجوش 1 ليوان

بستني وانيلي 1 قاشق غذاخوري

ژله آلوورا نصف بسته

آبجوش نصف ليوان

بستني وانيلي 2 قاشق غذاخوري

ژله ليمو نصف بسته (اگه مارک دراژه استفاده کنید بهتره چون سبزش پررنگتره)

آبجوش نصف ليوان

بستني وانيلي 2 قاشق غذاخوري

چوب بستني

چيپس شكلاتي به مقدار لازم

ليوان کاغذی (یا مقوایی) يكبار مصرف

 

* ابتدا پودر ژله آماده آلبالو رو با يه ليوان آبجوش حسابي مخلوط مي كنيم تا اثري از دونه هاي ژله نمونه .بعد 1 قاشق غذاخوري بستني وانيلي اضافه مي كنيم . خوب هم بزنيد كه ژله تون دو رنگ نشه .  

 * بعد داخل لیوانها می ریزیم. همه لیوانها رو یک اندازه پر کنید یکی زیاد یکی کم نشه . بعد از اتمام کار لیوانها رو داخل یخچال قرار بدین.( می خواستم از میترا جون هم تشکر کنم که کمک کرد تا بتونم این عکس ها رو بگیرم )

 * قبل از بسته شدن کامل ژله لیوانهارو از یخچال در آورده و داخلش چیپس شکلاتی بریزید.

 * نصف بسته ژله آلوورا رو با نصف لیوان آبجوش مخلوط کرده بعد ۲ قاشق غذاخوری بستنی بریزید و حسابی هم بزنید.

 * بعد از اینکه ژله آلبالو بست ( خیلی هم لازم نیست سفت سفت بشه چون ممکنه دو لایه از هم جدا بشن) چوبهای بستنی رو داخل ژله آلبالو فرو ببرید و بعد به آرامی و با قاشق ژله بستنی آلوورا رو داخل لیوان بریزید و داخل یخچال قرار بدین.

 * بعد از اینکه ژله آلوورا بست ، ژله لیمو رو هم مثل ژله آلوورا درست کرده و مطابق شکل داخل لیوانها بریزید و بذارین یه شب تا صبح تو یخچال بمونه .

* برای درآوردن ژله چوبی ها از لیوان ،  ابتدا با چاقو دورتادور ژله رو برش بدین.

* بعد با قیچی آشپزخونه لیوان رو ببرید بعد به آرومی لیوان های مقوایی رو مطابق شکل پاره کرده و ژله هارو از لیوان ها جدا کنید.

* برای اینکه ژله چوبی هندوانه مون قشنگ تر دیده بشن لازمه که چند تا دونه از چیپس های شکلاتی رو روی قسمت قرمز رنگ بچسبونید.(نیاز به چسب دوقلو نداره ، خودشون می چسبن)

* منتظر عکس های شب یلدای شما هنرمندان هستم .

* نكته : اين مقدار مواد براي 8 نفر كافيست پس بهتره ليوان هاي كوچكتر انتخاب كنيد تا بتونيد براي 8 نفر ژله چوبي درست كنيد.

ایده از سایت www.kraftrecipes.com

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

عکس های شما هنرمندان :




نوشته شده در تاريخ سه شنبه 1389/09/16 توسط بهار



خبر دارين فقط 14 روز (در واقع شب ) تا شب يلدا باقي مونده ، يادتون نبود ... واي شب به اين مهمي رو مگه مي شه فراموش كرد . راستشو بخواين من عاشق ايران قديمم  و هميشه به داشتنش افتخار مي كنم.يادمه چند سال پيش كه رفته بوديم شيراز ، وقتي عظمت تخت جمشيد رو مي ديدم .چندين بار دور از چشم آقاي همسر اشكامو پاك كردم.

كلاس زبان كه مي رفتم استادمون ازمون خواست هر كسي موضوعي رو انتخاب كنه و در موردش كنفرانس بده. من كه عاشق ايران باستان بودم ( و هستم) موضوعي كه انتخاب كردم شب يلدا و جشن هاي ايران باستان بود . امشب انقدر گشتم تا اينكه برگه اون كنفرانسم رو پيدا كردم و بمناسبت اين شب بزرگ همون متن رو بصورت انگليسي و فارسي براتون مي نويسم .( اگه توي اينترنت در مورد نوروز و شب يلدا و جشن هاي ديگه جستجو كنيد يه عالمه مطلب جالب پيدا مي كنيد ولي من چون قرار بود كنفرانس بدم پس بايستي مطالبم رو خيلي كوتاه مي كردم تا حوصله همكلاسي هام سر نمي رفت).

Today I want to speak about our celebration that we had them before, special Yalda celebration.

  NOROOZ

We had two Norooz : Small Norooz and big Norooz . The small Norooz was between the first until the fifth of Farvardin and the big Norooz started from the sixth of Farvardin. In the sixth of Farvardin Zoroast was born. Later, King Hormozd joined small Norooz and big Norooz.

 RAVAN celebration – The nineteenth of Farvardin

If somebody died in those days, they didn't cry. Instead of mourning they celebrated that "it named RAVAN celebration" .In this day they wore white cloth and gave money to poor people.

 TIRGAN celebration – The first of Tir

Iranian had been at war with Turanian and in this day ARASH KAMANGIR demarcated Iran boundary. After that Iranian celebrated this day.

 MEHREGAN celebration – The sixteenth until twenty first oh Mehr

After Norooz , Mehregan celebration was the most important. This celebration took 6 days.

It was between the sixteenth of Mehr until twenty first of Mehr.

 SADEH celebration –The tenth of Bahman

There were just 2 seasons many years ago and they called:

1- Big Summer: Farvardin until Mehr – 210 days

2- Big Winter: Aban until Esfand – 150 days

It was celebrated 100 days after big winter (The tenth of Bahman).

 YALDA celebration

There were four celebrations in Day month in ancient Iranian. Nowadays we celebrate just one of them and it is Yalda.

Yalda means birth. It is the birth of MITRA or MEHR.

In those days they thought light and day are signs of the god and night are signs of the enemy and after this night the dark fails and the light wins and after that days will be longer.

Do you know about Chelleh? We have two Chelleh. Big Chelleh is between the first of Day month until the tenth of Bahman month and then small Chelleh starts , Yalda is the first day of big Chelleh.

Yalda is celebrated the twenty first of December. Many years ago people decorated cedar tree and they put present next to it. This celebration spread to Rum and in those days Christians didn't know the birth of jesus Christ exactly. Then they celebrated this day (Yalda).But after forth century this day shifted to the twenty fifth of December because of calculation of intercalary (Kabiseh).

امروز من مي خواهم در مورد جشنهايي كه قبلا" داشتيم ،صحبت كنم مخصوصا" جشن شب يلدا .

نوروز

ما دو نوروز داشتيم :نوروز كوچك از يكم فروردين تا پنجم فروردين و نوروز بزرگ از ششم فروردين كه زادروز زرتشت است، آغاز مي شد. بعدا" در زمان پادشاهي هرمز ، نوروز كوچك و بزرگ به هم پيوستند.

جشن روان – 19 فروردين

در زمان درگذشت يك نفر از خانواده يا دوست ، پيروان آئين زرتشت بجاي شيون و زاري به يادبود او "جشن روان" برپا مي داشتند و لباس سفيد به تن كرده و به مردم فقير كمك مي كردند.

جشن تيرگان – روز يكم تير

ايرانيها با تورانيها در جنگ بودند و در اين روز آرش كمانگير مرز ايران را تعيين نمود. بعد از آن ايرانيها اين روز را جشن گرفتند.

جشن مهرگان – شانزدهم مهر تا بيست و يكم مهر

بعد از عيد نوروز اين مهمترين عيد بود . اين جشن شش روز طول مي كشيد و از 16 مهر شروع مي شد و تا 21 مهر ادامه داشت.

جشن سده – 10 بهمن

در زمان قديم ما فقط دو فصل داشتيم :

 1- تابستان بزرگ : فروردين الي مهر – 210 روز   

 2- زمستان بزرگ : آبان الي اسفند – 150 روز

اين جشن 100 روز پس از زمستان بزرگ برگزار مي گشت . ( دهم بهمن )

جشن يلدا

دي ماه در آئين كهن ، 4 جشن را در برداشت.امروزه از اين 4 جشن ، تنها شب يلدا را جشن مي گيريم.

"يلدا" به معني ولادت است. يلدا روز تولد ميترا يا مهر است.

آن زمان ها مردم فكر مي كردند روشنايي و روز نشانه هايي از خداوند و تاريكي و شب نشانه هايي از دشمن است و در پايان اين شب تاريكي شكست مي خورد و روشنايي پيروز مي شود و روزها به بلندي مي رود.

آيا در مورد چله مي دانيد؟ ما دو چله داريم : چله بزرگ از اول دي ماه تا 10 بهمن ماه را در بر مي گيرد و از 10 بهمن به بعد را چله كو چك مي گويند و يلدا نخستين شب چله بزرگ است .

شب يلدا روز 21 دسامبر هر سال جشن گرفته مي شود . در زمان قديم مردم ايران در اين روز درخت سرو را مي آراستند و كنار آن كادو مي گذاشتند. اين جشن بعدها در رم نيز رواج پيدا كرد و چون روز تولد حضرت مسيح دقيقا" مشخص نبود ، اين روز را بعنوان روز تولد حضرت عيسي جشن گرفتند ولي در قرن چهارم ميلادي بعلت اشتباه در محاسبه كبيسه ها اين روز به 25 دسامبر منتقل شد.

  

چون مطالب اين دفعه خيلي زياد شد تصميم گرفتم توي يه پست مجزا بنويسم ، فكر كنم از دستورات آشپزي هم جدا باشه ،بهتره . همچنين خبر ديگه اينكه از الان تا شب يلدا آشپزي هامون همش رنگ و بوي يلدايي خواهد داشت.

 




نوشته شده در تاريخ سه شنبه 1389/09/16 توسط بهار


 

شارژ ایرانسل

اخبار سینما

خرید پستی

شادشاپ

فروشگاه اينترنتي ايران آرنا

دانلود

دانلود

Free counters! 6:39 PM